Scenario-analyse

De ontwikkelingen in uw branche of sector zijn bepalend voor uw strategie en marketing. Algemene prognoses schetsen hiervoor een beeld: zelf prognoses samenstellen geeft u grip op uw eigen markt. Aan de hand van onze economische modellen bouwen wij specifieke scenario-tools waarbij u zelf aan de knoppen kunt draaien. Verwacht u dat de olieprijs niet 5% maar 10% stijgt en wilt u weten wat dit betekent voor uw sector? De variabelen in het model kunnen door u zelf worden bijgesteld om zo uw eigen visie voor de markt te simuleren.
Per sector of branche analyseren wij welke variabelen de lange termijn koers bepalen. Hierbij luisteren wij niet alleen naar de data, maar ook naar experts uit de sector en uiteraard naar welke factoren volgens u specifiek van belang zijn. Dit is geen definitieve selectie, maar één die aan de hand van nieuwe data continue wordt bijgesteld. Zo wordt uw Scenario Tool dus over de tijd steeds “slimmer”. Ieder kwartaal vernieuwen wij uw Tool aan de hand van de laatste beschikbare data. Zo blijven uw analyses altijd up-to-date en beschikt u direct over de meest relevante cijfers.
Middels de Scenario Tool van Baken kunt u de ontwikkelingen in uw markt eenvoudig zelf simuleren. Hierdoor levert het cruciale input voor een data-driven strategie die meebeweegt met de omgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie of een demo.
Heeft u informatie nodig van een gerelateerd onderwerp?
Onze dienstverlening
/css/images/advies
/css/images/data
/css/images/rapporten