Sectoren

Baken Adviesgroep is actief in een uiteenlopend aantal sectoren. We vinden onze oorsprong in de verzekeringssector, waar we met name actief waren op het gebied van marktonderzoek en al vele jaren bouwen aan onze sectorkennis en prognosemodellen. Vanuit dit fundament zijn we, via aangrenzende sectoren, steeds verder gegroeid en inmiddels actief in een breed aantal sectoren. Waar en voor wie we ook projecten uitvoeren: Baken Adviesgroep staat altijd voor data-expertise vanuit macro-economische modellen en een heldere visie op disruptieve trends.


Ontdek hieronder wat we doen in onze belangrijkste sectoren:

Verzekeringen
Sinds het begin van Baken Adviesgroep circa 2008 hebben we altijd een sterke focus gehad op de verzekeringsbranche. Een van de eerste producten die we lanceerden was het Marktrapport Schade, een concept bedacht door Laurens van Graafeiland. Door onze bijna 10 jaar ervaring in deze sector kennen we de markt en verschillende spelers door en door.

Ons kenmerkende product voor de verzekeringssector is het Marktrapport Schade en het Marktrapport Inkomen.


Automotive
De Automotive sector bevindt zich midden in een enorme transitie: van verbrandingsmotor naar elektrisch, van autobezit naar delen en van dure aanschaf naar Mobility-as-a-Service. Baken Adviesgroep is al ruim vijf jaar actief in deze sector vanuit verschillende invalshoeken: van het analyseren van schadedata tot het bieden van modelmatige trendanalyses over onderwerpen als carsharing, (private) lease en zelfrijdende auto’s.

Binnen de Automotive zijn we verantwoordelijk voor enkele vooraanstaande publicaties, waaronder het Trendrapport Mobility van CED Group en de Diefstal & Inbraak Monitor van KIWA. Daarnaast hebben wij als data- en onderzoekpartner aan verschillende onderzoeken in de Automotive meegewerkt


Smart Home & Innovatie
Om ons heen zien we hoe nieuwe technologieën businessmodellen veranderen en de grenzen tussen sectoren vervagen. In plaats van afgebakende markten, ontstaan complexe ecosystemen waar gevestigde partijen, tech-bedrijven en startups elkaar tegenkomen. In dit nieuwe speelveld hebben wij een heldere visie gebaseerd op onze kennis en onderzoek.

Onze experts hebben zich vanaf het begin gefocust op ontwikkelingen op het gebied van FinTech/InsurTech en opkomende ecosystemen zoals SmartHome. Zo zijn wij recentelijk als panelexpert actief betrokken bij de Smart Home Payments expertgroep van Shopping Tommorow.


Onderwijs
In het Onderwijs is meten en weten wat er op school speelt steeds belangrijker: hoe denken niet alleen ouders, maar ook docenten en de rest van het personeel over wat er op school gebeurt? Helder inzicht in deze zaken vraagt om een betrouwbare, onafhankelijke onderzoekpartner die de dynamiek in een schoolomgeving begrijpt.

Sinds 2015 doet Baken Adviesgroep onderzoek voor scholengemeenschappen naar tevredenheid en performance. Op basis van deze ervaring en onze eigen onderzoekexpertise uit het bedrijfsleven hebben wij een unieke methode ontwikkeld: School Performance Monitor. De School Perfomance Monitor levert direct inzicht in hoe alle betrokkenen naar de school kijken: van ouders, leraren, overige medewerkers tot schooldirecteuren.

Heeft u informatie nodig van een gerelateerd onderwerp?
Onze dienstverlening
/css/images/advies
/css/images/data
/css/images/rapporten