Sectoren

Baken Adviesgroep is actief in een uiteenlopend aantal sectoren. We vinden onze oorsprong in de verzekeringssector, waar we met name actief waren op het gebied van marktonderzoek en al vele jaren bouwen aan onze sectorkennis en prognosemodellen. Vanuit dit fundament zijn we, via aangrenzende sectoren, steeds verder gegroeid en inmiddels actief in een breed aantal sectoren. Waar en voor wie we ook projecten uitvoeren: Baken Adviesgroep staat altijd voor data-expertise vanuit macro-economische modellen en een heldere visie op disruptieve trends.

Ontdek hieronder wat we doen in uw sector.


Verzekeringen
Sinds de start van Baken Adviesgroep is de verzekeringssector een van onze belangrijkste sectoren geweest. In deze sector ligt de basis van onze groei en is de naam Baken Adviesgroep inmiddels een begrip. Met bijna 10 jaar aan ervaring kennen we de markt en de verschillende spelers door en door.

Onze kenmerkende producten voor de verzekeringssector zijn het Marktrapport Schade en het Marktrapport Inkomen.

Zie onze pagina Verzekeringen voor meer informatie over al onze andere producten & services in deze sector en krijg een beeld van wie onze klanten zijn.


Automotive
De Automotive sector bevindt zich midden in een enorme transitie: van verbrandingsmotor naar elektrisch, van individueel autobezit naar delen en van dure aanschaf naar Mobility-as-a-Service (MaaS). Baken Adviesgroep is al ruim vijf jaar actief in deze sector vanuit verschillende invalshoeken: van het analyseren van schadedata tot het bieden van modelmatige trendanalyses over onderwerpen als carsharing, (private) lease en zelfrijdende auto’s.

Binnen de Automotive zijn we verantwoordelijk voor enkele vooraanstaande publicaties, waaronder het Trendrapport Mobility van CED Group en de Diefstal & Inbraak Monitor van KIWA. Daarnaast hebben wij als data- en onderzoekpartner aan verschillende onderzoeken in de Automotive meegewerkt.

Zie onze pagina Automotive voor meer informatie over wie onze klanten zijn in deze sector en ons aanbod van producten & services.


Onderwijs
In het Onderwijs is meten en weten wat er op school speelt steeds belangrijker: hoe denken niet alleen ouders, maar ook docenten en de rest van het personeel over wat er op school gebeurt? Helder inzicht in deze zaken vraagt om een betrouwbare, onafhankelijke onderzoekpartner die de dynamiek in een schoolomgeving begrijpt.

Sinds 2015 doet Baken Adviesgroep onderzoek voor scholengemeenschappen naar tevredenheid en performance. Op basis van deze ervaring en onze eigen onderzoekexpertise uit het bedrijfsleven hebben wij een unieke methode ontwikkeld: School Performance Monitor. De School Perfomance Monitor levert direct inzicht in hoe alle betrokkenen naar de school kijken: van ouders, leraren, overige medewerkers tot schooldirecteuren.

Zie onze pagina Onderwijs voor meer informatie over onze klanten in deze sector en een uitgebreid inzicht over onze service.Smart Home & Innovatie
Om ons heen zien we hoe nieuwe technologieën businessmodellen veranderen en de grenzen tussen sectoren vervagen. In plaats van afgebakende markten, ontstaan complexe ecosystemen waar gevestigde partijen, tech-bedrijven en startups elkaar tegenkomen. In dit nieuwe speelveld hebben wij een heldere visie gebaseerd op onze kennis en onderzoek.

Onze experts hebben zich vanaf het begin gefocust op ontwikkelingen op het gebied van FinTech/InsurTech en opkomende ecosystemen zoals Smart Home. Zo zijn wij recentelijk als panelexpert actief betrokken bij de Smart Home Payments expertgroep van Shopping Tommorow.


Heeft u informatie nodig van een gerelateerd onderwerp?
Onze dienstverlening
/css/images/advies
/css/images/data
/css/images/rapporten