Verzekeringen

Sinds de start van Baken Adviesgroep is de verzekeringssector een van onze belangrijkste sectoren geweest. In deze sector ligt de basis van onze groei en is de naam Baken Adviesgroep inmiddels een begrip. Met bijna 10 jaar aan ervaring kennen we de markt en de verschillende spelers door en door.

We voorzien onze klanten in deze sector van rapporten, onderzoek en advies.
Rapporten

 • Marktrapporten
  Ons standaardproduct voor de verzekeringssector is het Marktrapport. Dit rapport biedt een kwantitatieve analyse en prognose van het volume in de verschillende branches van de verzekeringsmarkt. Van het Marktrapport bestaan twee varianten: het Marktrapport Schade voor de Schadeverzekeringsmarkt en het Marktrapport Inkomen voor de Inkomensmarkt. De Marktrapporten bieden een totaaloverzicht van de huidige situatie in de verzekeringsmarkt: van economische ontwikkelingen en technologische trends tot marktaandelen, schaderatio’s en prognoses van het premievolume.
 • Brancherapporten
  Naast de Marktrapporten bieden we ook de mogelijkheid specifieke maatwerkrapporten af te nemen die inzoomen op een enkele branche. Deze Brancherapporten zijn kleiner van omvang en gericht op klanten die geïnteresseerd zijn in slechts een klein deelgebied van de verzekeringsmarkt. De Brancherapporten worden snel opgeleverd en zijn beschikbaar voor 1 tot maximaal 3 branches.
 • AOV-Monitor
  Binnen de inkomensverzekeringenmarkt is AOV één van de branches waar de meeste aandacht naar uitgaat. Desondanks zijn er veel vragen in de markt die onbeantwoord blijven, wat deels te wijten is aan de complexiteit van het product. Om antwoord te kunnen geven op deze vragen lanceerden wij in 2017 de jaarlijkse AOV-Monitor.
 • Op regelmatige basis publiceren wij speciale rapporten en whitepapers, zoals: Schademarkt in 2026 en onze vooruitblik over de positie van het financieel intermediair, de Marktraming financiële intermediairs 2020.
Onderzoek & advies

Naast onze rapporten ondersteunen we onze klanten in de verzekeringsmarkt met verschillende klant- en panelonderzoeken, welke wij op projectbasis uitvoeren. Onze insteek voor deze projecten is om de klant gedurende het volledige onderzoekstraject van dienst te zijn: van onderzoeksvraag en de vragenlijst tot volledige analyse, rapportage en advies. Enkele voorbeelden van onderzoeken die wij met regelmaat uitvoeren in deze sector zijn:

 • Steekproef & marktonderzoek
  Voor verschillende klanten voeren wij op basis van onze rapporten gericht onderzoek uit naar specifieke onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn het testen van nieuwe productproposities of de bekendheid van bepaalde producten onder klanten. Deze onderzoeken voeren wij met name uit op de zakelijke markt, oftewel onder ondernemers.
 • Brand Awareness & Customer Satisfaction (NPS)
  Naast onze steekproefonderzoeken helpen we onze klanten ook met Brand Awareness en Klanttevredenheid. Wij hebben veel ervaring met het opzetten van een framework voor het monitoren van customer satisfaction. Daarbij kijken we niet alleen naar huidige klanten. We hebben ervaring met het meten van naamsbekendheid onder potentiële klanten (prospects), zowel binnen als buiten Nederland. Hiermee voorzien wij niet alleen de marketingafdelingen, maar ook het hoger management met strategische input.
Voor wie?

De organisaties in de verzekeringsmarkt waar wij onder andere voor werken zijn:

 • Schadeverzekeraars
  Onder andere Achmea, Nationale Nederlanden, Univé, De Goudse, Allianz en MunichRe.
 • Inkomenverzekeraars
 • Volmachten
 • Financiële intermediair
  Voor het financieel intermediair zijn onze Brancherapporten, die inzoomen op een enkele branche binnen de verzekeringsmarkt, interessant. Ook ons onderzoek naar de toekomst van het financiële intermediair;
 • Consultancybureaus
  Voor consultancybureaus met projecten in de verzekeringssector leveren onze Marktrapporten Schade en Inkomen de nodige data en analyse die direct bruikbaar inzicht geven in de huidige stand van de sector en de ontwikkelingen voor de komende jaren.


Staat u niet in dit rijtje? We kijken graag samen naar wat wij voor u kunnen betekenen.