Slimme speaker in 500.000 huishoudens

De slimme speaker komt steeds meer voor in Nederlandse huishoudens. 

Slimme speaker rukt op

Bijna 500.000 Nederlandse huishoudens (6%) hebben op dit moment een slimme speaker in huis. Dit blijkt uit de derde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.700 Nederlanders. De slimme speakers zijn onderdeel van de geleidelijke opkomst van SmartHome toepassingen in Nederland.

slimme speaker Onbekendheid en argwaan

slimme speaker. Een echte doorbraak in de verkoop van slimme speakers wordt volgens Multiscope nog geremd door een lage naamsbekendheid en een onduidelijke toegevoegde waarde. In het onderzoek gaven 56% van de consumenten aan nog niet bekend te zijn met de innovatieve speakers. De belangrijkste reden om geen slimme speaker aan te schaffen vond men de te hoge prijs (34%). Ook wordt de speaker genoemd als overbodig (25%) en vindt men de meerwaarde te gering (26%). Daarnaast lijkt ook argwaan een belangrijke kwestie: 12% van de consumenten gaf aan de speaker niet te vertrouwen.

SmartHome

Slimme speakers maken deel uit van een bredere ontwikkeling van SmartHome toepassingen. Uit ons Marktrapport Schade 2019 blijkt dat steeds meer huishoudens kiezen voor SmartHome apparaten. Zo is meer dan 20% van de Nederlandse huishoudens al in het bezit van de slimme thermostaat. Uit onze prognose blijkt dat deze SmartHome adoptie zich tot 2025 geleidelijk zal ontwikkelen, en na 2025 zal versnellen. Uiteindelijk schatten we dat in 2025 één op de 5 huishoudens beschikt over een SmartHome. Richting 2030 loopt dit percentage op tot 55%.

 

Marktrapport Schade 2019

Meer weten over de impact van SmartHome op de verzekeringsmarkt? Je leest het in ons Marktrapport Schade 2019. In juni publiceren we onze Marktrapport updates. Benieuwd? Neem contact met ons op of bekijk Marktrapport Schade 2019.

Gerelateerde artikelen

Groei in letselschade platformwerkers

Met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

Lees verder

Autodiefstal top-5: juni 2019

Highlights autodiefstal juni ’19 In de eerste zes maanden van 2019 werden er 3.540 voertuigen gestolen, in…

Lees verder

Uitgaven aan SmartHome beveiliging stijgen explosief

Steeds meer consumenten investeren in slimme beveiligingsapparatuur.

Lees verder
Naar het nieuws