Syn-Quenta: gedetailleerde voorspelling voor de Nederlandse economie.

Baken Adviesgroep heeft een nieuw en bijzonder project afgerond: Syn-Quenta. Syn-Quenta is een ambitieus project waarin wij prognoses maken voor de ontwikkeling van de Nederlandse economie.

Deze prognoses bevatten onder andere informatie met betrekking tot omzet, aantal bedrijven naar bedrijfsgrootte, aantal werknemers (vast en flex), aantal zelfstandigen en loonsommen. Syn-Quenta vormt de basis van onze eigen modellen voor de zakelijke verzekeringsmarkten. Daarnaast kunt u ook zelf de cijfers van Syn-Quenta afnemen, deze worden per kwartaal geüpdatet.

Ten grondslag aan deze prognoses liggen uitgebreide modellen voor de omzet of toegevoegde waarde van 50 branches die samen 18 sectoren vormen. Voor de prognoses gebruiken wij meer dan 100 variabelen die wij nauwkeurig hebben uitgezocht op logische causaliteit en statistische significantie. Hiermee hebben wij zeer nauwkeurige modellen ontwikkeld voor alle sectoren in de Nederlandse economie. Wij zijn in staat om, aan de hand van een persoonlijke behoefte, verschillende gedetailleerde voorspellingen te leveren.

Volgens onze voorspellingen beleeft de zakelijke dienstverlening in 2016 en 2017 een zeer goed jaar. Deze zal naar onze verwachting respectievelijk met 5 tot 6% stijgen in 2016 en met 4 tot 5% stijgen in 2017. Dit heeft voornamelijk te maken met groei in de consultancy-, uitzendbranche en reisbureaus.

Ook zal naar onze verwachting de ICT hard blijven groeien. Deze sector zal in 2016 en 2017 met 3 tot 4% groeien. De telecombranche binnen deze sector blijft achter in de groei. Voor deze branche verwachten wij een lichte daling. Deze daling is naar verwachting echter wel minder dan in voorgaande jaren.

Gerelateerde artikelen

Groei in letselschade platformwerkers

Met het groeiende aantal platformwerkers, lijkt ook de schadelast te groeien.

Lees verder

Autodiefstal top-5: juni 2019

Highlights autodiefstal juni ’19 In de eerste zes maanden van 2019 werden er 3.540 voertuigen gestolen, in…

Lees verder

Uitgaven aan SmartHome beveiliging stijgen explosief

Steeds meer consumenten investeren in slimme beveiligingsapparatuur.

Lees verder
Naar het nieuws