Talk: de impact van SmartHome op de verzekeringsmarkt

Op 17 september vindt het am:innosurance event plaats. Ook dit jaar nodigt amweb experts op het gebied van (technologische) innovatie uit hun kennis te delen. Daniël Koudijs, managing consultant bij Baken, deelt dit jaar zijn toekomstvisie op de SmartHome-markt. 

Am: Innosurance

Het am: Innosurance vindt op 17 september plaats in de Fabrique in Utrecht. Dit jaar buigen de deelnemers van het evenement zich over het fenomeen Disruptie. Onder de noemer ‘Van Binnen naar Buiten’ nodigt AM diverse experts op het gebied van innovatie uit om hun kennis te delen. Daniël Koudijs, managing consultant bij Baken Adviesgroep, is ook dit jaar aanwezig met een talk over de impact van SmartHome op de verzekeringsmarkt. 

 

SmartHome als verkoopkanaal

De SmartHome is als verkoopkanaal nog klein, maar de potentie is enorm. De opkomst van slimme apparaten in huis brengt de link tussen consument en dienstverlener dichterbij dan ooit. Dienstverleners, zoals verzekeraars en banken, willen graag een plek in de nieuwe internet-of-things woonkamer. Maar welke rol spelen zij hierin, en is er überhaupt wel plek voor iedereen? 

 

Verzekeraars in het SmartHome ecosysteem

Tijdens de talk op 17 september schetst Daniël een volledig beeld van de huidige SmartHome markt, en deelt hij zijn visie op de toekomst van SmartHome. Ook bespreekt hij de verschillende manieren waarop dit ecosysteem zich ontwikkelt en wat dit betekent voor consumenten,  verzekeraars en andere spelers in de keten.

 

  • Waar staat SmartHome anno 2019?
  • Welke verschillende SmartHome ecosystemen zien we ontstaan rondom Amazon Alexa, Google Home en andere aanbieders? Wie heeft de controle in deze huizen?
  • In welke mate bepaalt dit ecosysteem de rest van de keten? Welke rollen zijn er voor producenten, retailers en dienstverleners?
  • Hoe passen verzekeraars in het nieuwe SmartHome ecosysteem?

 

Meer informatie

Bij deze talk aanwezig zijn? Er zijn nog kaarten beschikbaar. Ga naar https://innosurance.amweb.nl/ voor meer informatie over deelname. Wilt u meer informatie over SmartHome en de verzekeringsmarkt? Bekijk dan onze SmartHome pagina. Wij vullen deze pagina regelmatig aan met nieuwe informatie en inzichten. 

Gerelateerde artikelen

SmartHome abonnement: kwart Nederlanders interesse

Een systeem van slimme apparaten in je huis, waar je maandelijks voor betaald: bijna een kwart van de Nederlanders ziet dit wel zitten. 

Lees verder

Candle: de nieuwe privacy -bewuste speler op de SmartHome markt.

Het nieuwe SmartHome systeem Candle beoogt de privacy van de gebruiker optimaal te bewaken.

Lees verder

Slimme hulp of spion? Google’s ‘Nest Hub Max’

Google brengt een SmartHome Hub uit die werkt door middel van gezichtsherkenning.  Wat zegt dit over de privacy van de gebruiker?

Lees verder
Naar het nieuws