Uitgaven aan SmartHome beveiliging stijgen explosief

 De markt van slimme beveiligingsapparatuur zit in de lift. Dit blijkt uit de derde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.700 Nederlanders. De markt groeide sinds 2017 met maar liefst 36%, en deze groei blijft aanhouden.

 

Groeiende vraag naar slimme beveiligingsapparatuur 

Op dit moment maken 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens gebruik van slimme beveiligingsapparatuur. Dat is 15% van het totale aantal huishoudens. De populairste apparaten zijn de beveiligings- en IP-camera. Ook slimme rook-, CO- en CO2-melders zijn in trek; hiervoor was de aankoopintentie het hoogst (11%). De vraag naar slimme beveiligingsapparaten blijft volgens Multiscope nos steeds groeien: bijna één op de zes (14%) consumenten gaf aan om binnen een jaar slimme beveiliging aan te willen schaffen.

Investeren in veiligheid

De investeringen in slimme beveiligingsapparatuur groeien volgens Multiscope explosief. Inmiddels hebben consumenten voor €400 miljoen aan slimme beveiliging en veiligheid uitgegeven. Dit is een groei van maar liefst 60% ten opzichte van 2017. Zo is er in totaal €155 miljoen uitgegeven aan slimme beveiligingssystemen en is de omzet van slimme deurbellen bijna verdrievoudigd ten opzichte van 2017 (€32 miljoen). De belangrijkste redenen voor het aanschaffen van slimme beveiliging zijn extra veiligheid (43%) en controle op het thuisfront (28%). De belangrijkste reden om géén slimme beveiliging aan te schaffen is de (te hoge) prijs (44%).

Bekendheid SmartHome groeit

In de Update van het Marktrapport Schade 2019 zien we dat 60% van de consumenten op dit moment bekend is met SmartHome, terwijl dit in 2016 nog 38% was. Hoewel de bekendheid groeit, blijft de interesse in diverse SmartHome applicaties achter. De meeste consumenten kopen voornamelijk SmartHome apparaten voor veiligheid en energie-monitoring (zoals de slimme thermostaat en LED-lampen).

 

Marktrapport Schade 2019

Meer weten over de impact van SmartHome op de verzekeringsmarkt? Je leest het in ons Marktrapport Schade 2019. Binnenkort publiceren we de eerste Update van het Marktrapport Schade 2019. Benieuwd? Neem contact met ons op of bekijk Marktrapport Schade 2019.

Gerelateerde artikelen

Klantdata: oplossingen voor effectief gebruik

Externe markt- en klantdata en machine learning Om in te spelen op de markt is…

Lees verder

Omzet Horeca daalt met meer dan de helft

What’s new: De Horeca bereikt in het tweede kwartaal van 2020 een omzetdaling van meer…

Lees verder

Coronabesmettingen en ondernemersvertrouwen

Elke week publiceren wij in onze data-check nieuwe cijfers uit ons Data-Platform.

Lees verder
Naar het nieuws