Baken ondersteunt studentprojecten voor KWF, Oxfam Novib en Hartstichting

Afgelopen dinsdag gaven onze collega's Daniël Koudijs en Sofie Löhr een training bij de Analytics Academy van Econometrie-studievereniging VSAE. Ze hielpen de studenten met data-visualisaties in het programma Tableau en het pitchen van hun onderzoeksresultaten.

Analytics academy

Op dinsdag 19 november gaven onze collega’s Daniël Koudijs en Sofie Löhr een college bij de Analytics Academy van Studievereninging VSAE. In de Academy krijgen studenten van de studierichting Econometrie de kans om als kwantitatief consultant aan de slag te gaan. Tijdens de diverse projectdagen brengen de studenten hun theoretische kennis in de praktijk op echte data van non-profit organisaties.  Elk semester doen er verschillende partnerorganisaties mee, elk met een unieke case en unieke data.

 

Projecten voor non-profit organisaties

Dit keer werken de studenten aan projecten voor KWF Kankerbestrijding, Oxfam Novib en de Hartstichting.  Elk van deze organisaties beschikt over unieke datasets en heeft een andere hulpvraag. Zo kunnen de deelnemers van de Academy voor het KWF aan de slag met neuromarketing technieken. In de rol van analist analyseren ze de factoren die het donatiegedrag van donoren en dus de donatie-inkomsten beïnvloeden. Ook voor Oxfam Novib en de Hartstichting kijken de studenten naar het gedrag, kenmerken en acties van donateurs. Zo helpen ze de organisaties met bruikbare toepassingen voor het verwerven van meer donaties.

 

Werken met Tableau

Baken Adviesgroep werd gevraagd om een college te geven over Tableau, een data-visualisatie programma dat op ons kantoor dagelijks wordt gebruikt. Daniel en Sofie leerden de studenten een presentatie te maken waarin data op een duidelijke en heldere manier gepresenteerd wordt. Zo kregen de studenten bijvoorbeeld de opdracht om in kaart te brengen in welke Nederlandse regio’s er het meest wordt gedoneerd aan de Hartstichting. Als toekomstige data-consultant is het niet alleen van belang om de data te kunnen analyseren, maar ook om deze op een heldere manier aan de klant te presenteren. Andersom is het voor ons ontzettend leerzaam om te zien met welke nieuwe technieken de studenten werken.

 

Meer informatie

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk ook eens onze SynQuenta pagina. Of bezoek de Analytics Academy van de VSAE voor meer informatie over de lopende projecten.

Gerelateerde artikelen

Vooruitblik: ‘2020 wordt een uitdagend jaar’

In de eerste week van het nieuwe jaar deelt Daniël Koudijs, manager bij Baken Adviesgroep, zijn visie op 2020.

Lees verder

Baken ondersteunt studentprojecten voor KWF, Oxfam Novib en Hartstichting

Afgelopen dinsdag gaven onze collega's Daniël Koudijs en Sofie Löhr een college bij de Analytics Academy van VSAE.

Lees verder

Aan het woord: Jorrim Prins

In 'Aan het woord' nemen we onze medewerkers onder de loep.

Lees verder
Naar het nieuws